Kleuren

 

 

Holzwachs Lasur 3 in 1

 

Lasur is een ander woord voor beits, maar wat is nu het verschil tussen beits en lak?

 

Beits en lak zijn beide te gebruiken op hout en zowel dekkend als transparant verkrijgbaar. Bij een lak wordt het hout afgesloten met film-vormende laag, terwijl beits meer vochtregulerend is. Dit is van belang bij enigszins vochtig hout, zoals tuinhout. Vocht kan door de beitslaag heen ontsnappen waardoor het hout kan drogen. Zo voorkom je houtrot en bladdervorming. Een groot voordeel van beits ten opzichte van lak is dat je geen grondlak hoeft te gebruiken.

 

De Holzwachs Lasur beits is er in 18 kleuren, die het hout kleuren in de door jouw gewenste tint, waarbij de houtnerf blijft behouden. Door een 2e laag te zetten, zal het hout intenser gekleurd worden. Vind je dat de kleur al naar jouw wens is bij de 1e laag, dan ga je verder met de Lasur Clear 08, de kleurloze beits.  Ook kun je het gekleurde hout afwerken met een laklaag, zoals de Top Gel 30 of Top Gel 60, bijvoorbeeld voor kozijnen of deuren.

Door kleur aan te brengen op het hout bescherm je het extra tegen UV-licht/zonlicht. Het hout zal hierdoor niet vergelen of vergrijzen.

 

 

 De prijzen vermeld op deze website zijn consumentenprijzen inclusief btw.  

 De kleuren op het scherm wijken mogelijk af met de werkelijkheid.

Borma Green is een initiatief van Borma Wachs en Veracious BV | Newtonweg 8 | 6101WX  ECHT | www.veracious.nl