Afwerken

 

 

Olie

Olie beschermt het hout, door diep in de poriën van het hout door te dringen. Dit werkt alsvolgt: "Daar waar olie zit, kunnen andere stoffen niet meer indringen". Ook behoudt de olie de natuurlijke uitstraling van uw houten object. Doordat olie niet-filmvormend is, blijft de houtnerf  niet alleen zichtbaar maar ook voelbaar. Voor harde houtsoorten adviseren wij Teak Oil, omdat deze olie iets dunner is en daardoor makkelijker het hout binnendringt. De Eco Premium Exterior Wood Oil is met name geschikt voor de zachtere houtsoorten. Zowel de Teak -als de Exterior Wood Oil is er in transparante kleurloze uitvoering, zo behoudt u het originele uiterlijk van het hout.

Lak

U kunt er ook voor kiezen om lak te gebruiken, zoals de Borma Green Top Gel. Zeker in combinatie met de Super Wood Sealer anti Tannine vormt dit de ideale match. Of nadat het hout gekleurd is met de Holzwachs Lasur zorgt de Top Gel lak voor een perfecte afwerking. Toepassingen voor de Top Gel lak zijn bijvoorbeeld kozijnen, ramen en deuren. De lak is er in zijde- en hoogglans.

 

Behandelen kopshout

Logsealer is ideaal voor het behandelen van de kopse kanten van verschillende houten oppervlakken buitenshuis. Door de kopse kanten van uw hout te behandelen zorgt u ervoor dat het zwellen en het krimpen van het hout geminimaliseerd wordt. Dit product is zowel op zachte als harde houtsoorten te gebruiken, zoals Bangkirai of Teak, maar ook Eiken, Grenen, Vuren, Douglas, Lariks, Ceder en Thermohout. Het product biedt hoge weerstand tegen alle weersomstandigheden en is water- en siliconen vrij. Bovendien is het product zeer gemakkelijk aan te brengen. De ideale extra beschermlaag toepasbaar bij dorpels, balken, poorten, tuinhuisjes of speeltoestellen.

 

 

 De prijzen vermeld op deze website zijn consumentenprijzen inclusief btw.  

Borma Green is een initiatief van Borma Wachs en Veracious BV | Newtonweg 8 | 6101WX  ECHT | www.veracious.nl